Chcete při příští grilovačce ohromit originálním pohoštěním? Už vás nebaví připravovat na grilu maso na různé způsoby a chcete zkusit něco nového? Pak byste se měli seznámit s receptem na lahodný plněný grilovaný chléb.
Zatímco opravdová doba grilová nastane až se začátkem léta, vymýšlet, co dáte na gril, můžete už teď. Abyste totiž věděli, nemusíte se limitovat pouze masem a zeleninou. Na gril můžete dát i nejrůznější sladkosti. Nejčastěji ovoce.
K létu dnes neodmyslitelně patří nejen podvečerní posezení s přáteli, ale rovněž grilování všeho možného. Prioritou by přitom mělo být nejen uspokojení našich chuťových buněk a zapůsobení na naše hosty, ale i snaha o to, aby jídlo bylo přínosné pro naše zdraví. Tyto požadavky na zdravé a lehké jídlo bezpochyby splňuje grilovaný pstruh v alobalu. Ryba by měla být grilována vcelku, neměla by být zbavena hlavy ani ploutví, naopak je nutné ji vykuchat.
Asi dobře víte, že už dávno negrilujeme jen maso. Právě naopak, potraviny jako zelenina nebo sýry jsou čím dál větším hitem. Na grilu lze ale připravovat i houbičky, a když houby, jako první vás v kuchyni napadnou patrně žampiony, ačkoliv je to houba, kterou si většina z nás v košíku z lesa nepřinese...
Chcete si zpestřit letní grilování a zároveň udělat něco pro své zdraví? Vyzkoušejte ovoce na grilu. Voňavou lahůdku můžete hostům naservírovat třeba jako zajímavou a netradiční přílohu ke steakům. A když ke grilovanému ovoci přidáte zmrzlinu a nastrouháte na něj čokoládu, rázem máte skvělý osvěžující dezert.
Blíží se léto a s ním sezóna grilování. Pokud se i vy těšíte na to, až zase pozvete přátele a rodinu, rozpálíte gril a pustíte se do přípravy vynikajícího jídla, věnujte chvíli času následujícím řádkům. Mnoho lidí totiž chybuje v tom nejdůležitějším – v délce přípravy masa.
Rib eye steak se připravuje z plátků vysokého hovězího roštěnce. Díky svým tukem prorostlým vláknům se řadí mezi jedny z nejšťavnatějších steaků. Právě tato prorostlá vlákna jsou rib eye steaku typická a dodávají mu onu typickou chuť.
Na gril můžete položit téměř jakýkoliv kousek masa. Vždy ale platí pravidlo, že každý kus je sice dobrý, nikoliv však pro stejnou přípravu. Pojďme se podívat na to, jaké druhy mas se na gril hodí nejlépe a jakou práci jim před a při grilování věnovat.
Čerstvý ananas je sice dobrý sám o sobě, ale někdy není na škodu jeho chuť trochu upravit. Výborným způsobem je grilování, které dokáže přidat další příchuti, aniž by potlačilo základní charakteristiky ananasu. Jeho příprava pro grilování je navíc velmi jednoduchá.
Rozhodli jste se pro své přátele uspořádat večerní grilování, ale stále váháte s výběrem masa?
Patříte mezi milovníky grilovaných jídel? Grilovat se dá leccos – steaky, ryby, uzeniny, pečivo, zelenina i ovoce. Zkoušeli jste ale už grilovaný sýr? Víte, jak vypadá jeho správné grilování? Které sýry jsou k takové úpravě nejvhodnější?
Už dávno neplatí, že grilování je úprava vhodná jen pro masité pokrmy. Stejně dobře a chutně lze grilovat i zeleninu – hodí se jako příloha, ale obstojí i jako samostatný chod. Jakmile ji vyzkoušíte, jistě se stane skvělou součástí vašeho jídelníčku. V tomto článku se o grilování zeleniny dozvíte vše, co je do začátků potřeba vědět.
Každý správný milovník grilování se jistě nemůže dočkat léta, kdy opráší zahradní nábytek, vytáhne gril a začne připravovat jednu pochoutku za druhou. Pokud vás již nudí tradiční steak připravený na všechny způsoby a v horkých letních večer byste si dali raději něco lehčího, ideální variantou pro vás může být ryba. Jak správně rybu grilovat a jaký druh se pro tuto přípravu hodí nejlépe?
Po sundání z roštu krásně voní, drží ugrilovaný tvar, ale po rozkrojení teplý voňavý sýr vyteče z hermelínového obalu. Ano, přesně takový grilovaný hermelín všichni milujeme. Jak ale královský sýr naložit, abychom nesundali z grilu usušený plesnivý sýr, ale labužnickou pochoutku?
Což takhle grilovaná makrela?
Grilování s přáteli nebo s rodinou je vždycky příjemné odreagování od všedních starostí. Prostě si jen sednete, prodiskutujete témata, nad kterými byste se možná ani nezamysleli a vychutnáte si dobré grilované jídlo. Ať už je to hovězí steak, kuřecí, jakýkoliv sýr či zelenina. Typická je nicméně i ryba. Takový pstruh na grilu je panečku pochoutka! Nebo losos a další ryby, kterých se občas nemůžeme nějak nabažit.