Příprava před grilováním, samotný proces grilování i konzumace hotových dobrot. To máme všichni rádi. Jakmile ale dojde k úklidu, každý se zdráhá. Pokud rádi grilujete na lávových kamenech, máme pro vás pár tipů, jak jejich čištění a umývání zjednodušit a zefektivnit.
Grilování je disciplína, která není tak snadná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Vyžaduje totiž náležitou přípravu. Do ní patří i správné zacházení s dřevěným uhlím. Jak na to?
Jaká je v posledních letech nejoblíbenější činnost Čechů o víkendech? Je to grilování! Aby se ale taková grilovačka opravdu povedla, je třeba věnovat pozornost i zdánlivým maličkostem. Pokud si chcete pochutnat na šťavnatém masíčku, nepodceňte již výběr dřevěného uhlí! To se zpravidla prodává ve dvou druzích.
Pokud chcete grilovat na dřevěném uhlí, nejprve je potřeba vybrat si ze dvou základních druhů.
Brikety ulehčují přípravu pokrmu, protože hoří rovnoměrněji. Obvykle v nich najdeme i produkty pro jednodušší zapálení, výpary z takových briket však zapáchají. Pro výrobu briket bývá použito pojiv, které mohou ovlivnit kvalitu hoření.