Koření, které je vhodné použít na gril je celá řada. Můžete ho použít přímo na maso či zeleninu, nebo jako přísadu do po domácku dělaných marinád. Zde je přehled toho, které koření se na co hodí.
Grilování dodává díky otevřenému ohni a dřevěnému uhlí samo o sobě pokrmu unikátní příchuť. Jaké další chuťové variace můžete vyzkoušet?
Grilování je trend dnešní doby. Každý z nás musel zažít snad alespoň jeden firemní večírek, oslavu či rodinnou sešlost, na které se podávaly grilované pokrmy. Lidé se předhánějí v exotičnosti opékaného jídla, vymýšlejí nové způsoby úpravy a experimentují s časem grilování. Někdy se může stát, že například v televizi vidíme dva odborníky, kteří se dohadují o to, jak dlouho se má vlastně pravý steak grilovat a jestli poté, co tento čas přetáhneme, ještě můžeme mluvit o steaku. Takovéto situace jsou pro širokou veřejnost často úsměvné, protože laikům je jedno, jak se jejich pokrm nazývá, hlavně že jim chutná. Následuje několik takových to prověřených laických receptů, zaměřených především na kořenění a dochucování vybraných jídel.
Každý grilovaný sýr chutná trochu jinak a připravit opravdu vynikající je takřka úkolem hodným pro alchymistu. Významnou složku přitom představují kořenicí směsi, které mají různé složení. Na následujících řádcích se můžete seznámit s některými kořenicími směsmi, jež vám ostudu rozhodně neudělají! Rozhodně je přitom jen nemusíte kupovat v obchodech.
Dny se pomalu ale jistě prodlužují, slunce sílí a než se nadějeme, máme tady léto. A k létu neodmyslitelně patří také venkovní grilování. S přípravami na něj můžete začít třeba ihned.