Grilování dodává díky otevřenému ohni a dřevěnému uhlí samo o sobě pokrmu unikátní příchuť. Jaké další chuťové variace můžete vyzkoušet?
Grilování je trend dnešní doby. Každý z nás musel zažít snad alespoň jeden firemní večírek, oslavu či rodinnou sešlost, na které se podávaly grilované pokrmy. Lidé se předhánějí v exotičnosti opékaného jídla, vymýšlejí nové způsoby úpravy a experimentují s časem grilování. Někdy se může stát, že například v televizi vidíme dva odborníky, kteří se dohadují o to, jak dlouho se má vlastně pravý steak grilovat a jestli poté, co tento čas přetáhneme, ještě můžeme mluvit o steaku. Takovéto situace jsou pro širokou veřejnost často úsměvné, protože laikům je jedno, jak se jejich pokrm nazývá, hlavně že jim chutná. Následuje několik takových to prověřených laických receptů, zaměřených především na kořenění a dochucování vybraných jídel.
Parné dny již nejsou žádnou výjimkou a společně se slunečníky a bazény jsme začali vytahovat i grily. Jenže maso na gril se musí umět dobře udělat. Nejideálnější je samozřejmě hovězí maso, ale to je docela drahé. Velmi chutnou alternativou může být maso vepřové, konkrétně plecko. A jak na něj, aby se vám dělaly boule až za ušima? Pohodlně se usaďte a čtěte.