Ryby

Jak grilovat pstruha v alobalu?

K létu dnes neodmyslitelně patří nejen podvečerní posezení s přáteli, ale rovněž grilování všeho možného. Prioritou by přitom mělo být nejen uspokojení našich chuťových buněk a zapůsobení na naše hosty, ale i snaha o to, aby jídlo bylo přínosné pro naše zdraví. Tyto požadavky na zdravé a lehké jídlo bezpochyby splňuje grilovaný pstruh v alobalu. Ryba by měla být grilována vcelku, neměla by být zbavena hlavy ani ploutví, naopak je nutné ji vykuchat.

Jak dlouho grilovat makrelu?

Toužebně očekávané léto je konečně tady. Nastal zase čas posezení s přáteli na zahrádkách i pod pergolami, přičemž nesmí samozřejmě chybět nějaká pochoutka připravená na grilu, která bude šířit svoji vůni do širokého okolí. Kuřecí, vepřové, to dnes griluje prakticky každý! Přemýšlíte, na čem jiném by si mohli vaši známí také pochutnat? Zkuste grilovat makrelu!

Jak grilovat tuňáka?

Grilování. Vůně léta, společné chvilky strávené s rodinou nebo přáteli. Grilovat se dá prakticky cokoliv, počínaje zeleninou, pokračujeme přes houby a končíme u sladkého ovoce, jako například ananas. Jednou z největších pochoutek, které může gril nabídnout, jsou samozřejmě ryby.

Grilování masa - jaké maso můžeme grilovat?

Na gril můžete položit téměř jakýkoliv kousek masa. Vždy ale platí pravidlo, že každý kus je sice dobrý, nikoliv však pro stejnou přípravu. Pojďme se podívat na to, jaké druhy mas se na gril hodí nejlépe a jakou práci jim před a při grilování věnovat.

Jak grilovat kapra?

Každý milovník grilování jistě ví, že kromě různých druhů masa, jsou na grilu vynikající i ryby. Tentokrát se zaměříme na kapří maso, které je vhodné pro různé typy tepelných úprav, včetně grilování. Přestože máme kapra spojeného s vánočními svátky a štědrovečerní večeři, pochutnat si na něm můžete v podstatě po celý rok. Grilovaný kapr je vynikající a jeho příprava není nijak zvlášť složitá.

Jak grilovat candáta?

Grilované filety z candáta jsou opravdovou pochoutkou. Maso je křehké a patří mezi vůbec nejchutnější masa sladkovodních ryb u nás. Jak je správně připravit? Je to překvapivě snadné a rychlé.

Jak grilovat lososa?

Grilování se stalo nedílnou součástí našich domácností. Využíváme jej pro rodinné večeře, posezení s přáteli, oslavy a podobně. Vedle klasického masa, zeleniny či ovoce, si nejraději na grilu připravujeme ryby. Nejčastěji grilovanou rybou je bezesporu losos. Dá se pořídit za přijatelnou cenu a upravit na mnoho způsobů.

Jak grilovat rybu?

Každý správný milovník grilování se jistě nemůže dočkat léta, kdy opráší zahradní nábytek, vytáhne gril a začne připravovat jednu pochoutku za druhou. Pokud vás již nudí tradiční steak připravený na všechny způsoby a v horkých letních večer byste si dali raději něco lehčího, ideální variantou pro vás může být ryba. Jak správně rybu grilovat a jaký druh se pro tuto přípravu hodí nejlépe?

Jak připravit makrely na gril?

Což takhle grilovaná makrela?

Grilování s přáteli nebo s rodinou je vždycky příjemné odreagování od všedních starostí. Prostě si jen sednete, prodiskutujete témata, nad kterými byste se možná ani nezamysleli a vychutnáte si dobré grilované jídlo. Ať už je to hovězí steak, kuřecí, jakýkoliv sýr či zelenina. Typická je nicméně i ryba. Takový pstruh na grilu je panečku pochoutka! Nebo losos a další ryby, kterých se občas nemůžeme nějak nabažit.