Grilování je móda. Je to poměrně efektní, navíc grilované maso nebo sýry jsou velmi chutné. A hlavně také snadné. Nemusíte být hotoví šéfkuchaři ani mistři barbecue, abyste dokázali na přátelské zahradní party své hosty zaujmout. Není totiž potřeba grilovat pořádný steak ani nemusíte zdlouhavě připravovat zeleninu, často stačí i úplně jednoduchá pochoutka, která nasytí apetit i těch nejnáročnějších. Kupříkladu dobrý grilovaný hermelín.
Každý grilovaný sýr chutná trochu jinak a připravit opravdu vynikající je takřka úkolem hodným pro alchymistu. Významnou složku přitom představují kořenicí směsi, které mají různé složení. Na následujících řádcích se můžete seznámit s některými kořenicími směsmi, jež vám ostudu rozhodně neudělají! Rozhodně je přitom jen nemusíte kupovat v obchodech.
Grilovaný sýr můžete využít coby přílohu k masu, ale dá se jíst také samotný, pokud zrovna masu neholdujete a nechcete se v letní sezóně lahůdek připravených na grilu úplně vzdávat. Jak na to, abyste si opravdu pochutnali?
Patříte mezi milovníky grilovaných jídel? Grilovat se dá leccos – steaky, ryby, uzeniny, pečivo, zelenina i ovoce. Zkoušeli jste ale už grilovaný sýr? Víte, jak vypadá jeho správné grilování? Které sýry jsou k takové úpravě nejvhodnější?
Po sundání z roštu krásně voní, drží ugrilovaný tvar, ale po rozkrojení teplý voňavý sýr vyteče z hermelínového obalu. Ano, přesně takový grilovaný hermelín všichni milujeme. Jak ale královský sýr naložit, abychom nesundali z grilu usušený plesnivý sýr, ale labužnickou pochoutku?