Zelenina

Jak grilovat rajčata?

Grilovaná zelenina celkově patří mezi delikatesy, které by rozhodně neměly při Vašem grilování chybět. Jak ale správně zeleninu grilovat, aby se nám nespálila a byla chuťově výrazná. Mezi milovníky grilování je například velmi oblíbené grilování rajčat, postup není nijak složitý a pokud se Vám zadaří, jsou grilovaná rajčata perfektním doplňkem ke všem druhům grilovaného masa či jen jako třešnička na dortu pro mlsné jazýčky. Můžeme si tedy položit základní otázku, a to jak grilovat rajčata?

Jakou přílohu ke grilovanému masu?

Grilování patří k nejoblíbenějším letním činnostem. Díky grilování si můžeme vychutnat řadu různých specialit, které bychom si v klasické kuchyni nepřipravili. Na grilování se hodí v podstatě jakékoliv maso či zelenina. Jediný rozdíl je v délce přípravy a marinování. Jakou přílohu ke grilovanému masu zvolit, abychom zvýraznili jeho chuť?

Jak grilovat brambory?

Brambory patří mezi základní surovinu našich kuchyní. Každý je používá jako přílohu, někdo z nich vyrábí placky, jiný si je peče doma na plechu. Co tak ale vyzkoušet brambory grilované? Obstojí nejen jako příloha, ale v různých podobách i jako samostatný pokrm. Pojďme se podívat, jak na to.

Jaký salát ke grilovanému masu?

Zeleninové saláty jsou skvělou přílohou nejen ke grilovanému masu. V létě čerstvá zelenina osvěží a ještě dodá tělu potřebné vitamíny. K salátu doporučujeme připravit zálivku, která mu dodá tu správnou chuť. Ke grilovanému doporučujeme klasický zeleninový salát se zálivkou, řecký či šopský salát.

Jak správně grilovat zeleninu?

Zelenina by měla tvořit značnou část našeho jídelníčku, ale nebudeme si nic nalhávat - většina z nás na ní chuť moc často nedostane. Nemusíte ji však jíst pouze syrovou, při správném grilování si totiž zachová všechny pro zdraví prospěšné látky a vitamíny (některé druhy jsou dokonce po tepelné úpravě stravitelnější, vitamíny se v nich více uvolní a tím se pro tělo stávají využitelnější – jde například o rajčata nebo chřest).

Jak připravit lilek a cuketu na grilu?

Čím dál víc přichází do módy grilovat cokoli jiného než maso. A protože frčí zdravá strava, někteří aktivisté se uchylují i ke grilování zeleniny. Ovšem i z tohoto artiklu se dá na grilu udělat lahůdka nejen pro vegetariány, vegany a další skupiny, které raději schroupnou něco zeleného než svalovinu. Pokud chcete zazářit na grilovačce s lilkem a cuketou, jež se k sobě výborně hodní, přečtěte si tento článek, my vám povíme jak na to!

Jak správně grilovat kukuřici?

Kukuřice patří mezi oblíbené grilovací potraviny. Jedná se o levnou, oblíbenou potravinu, která je pro grilování velmi vhodná. Jak ji však správně grilovat, aby chuťově byla co nejlepší? Existuje řada různých způsobů a vždy záleží na Vaší chuti a požadavcích. Výslednou chuť grilované kukuřice mnohdy ovlivní i typ grilu a paliva, které je při grilování použito.

Jak grilovat papriky?

Ať už jako příloha k masu, nebo jako samostatný pokrm – paprika se hodí na gril vždycky. V tomto článku se podíváme na to, jaké jsou možnosti grilování papriky.

Jak grilovat cibuli?

Milovníci grilování si mohou kromě masa, připravit také chutnou zeleninu. Jednou z nich je třeba grilovaná cibule, která nejen báječně chutná, ale je pro naše tělo velmi zdravá. Pokud jí ugrilujete správně, můžete si skvěle pochutnat.

Jak grilovat zeleninu?

Už dávno neplatí, že grilování je úprava vhodná jen pro masité pokrmy. Stejně dobře a chutně lze grilovat i zeleninu – hodí se jako příloha, ale obstojí i jako samostatný chod. Jakmile ji vyzkoušíte, jistě se stane skvělou součástí vašeho jídelníčku. V tomto článku se o grilování zeleniny dozvíte vše, co je do začátků potřeba vědět.